Diğer Sporlar

Mete Gazoz Avrupa şampiyonu

12 Mayıs 2024 Pazar 16:59 - Son Güncelleme 12 Mayıs 2024 Pazar 17:17  |  Kaynak : TRT SPOR

Almanya’nın Essen şehrinde düzenlenen Açık Hava Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nın klasik yay erkekler finalinde milli sporcumuz Mete Gazoz, Slovenyalı rakibi Den Habjan Malavasic’i 6-0 yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Avrupa Okçuluk Federasyonu tarafından Almanya’nın Essen kentinde düzenlenen Açık Hava Avrupa Şampiyonası'nda milli sporcu Mete Gazoz altın malyaya uzandı

Gazoz, sırasıyla Lüksemburg sporcusu Pit Klein'i 6-0, Hollandalı Steve Wijler’ı 6-0, yine Hollandalı Gijs Broeksma’yı 6-0 ve yarı finalde de Fransız Baptiste Addis’i 7-1'lik skorlarla eleyerek finale yükseldi. Finalde de Slovenyalı rakibi Den Habjan Malavasic'i 6-0 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu.

Türkiye Okçuluk Federasyonu'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

Almanya Essen’de gerçekleşen Açık Hava Avrupa Şampiyonası, bugün tamamlanan Klasik Yay kategorileri madalya atışları ile sona ermiştir. Günün son müsabakası ve Ülkemizin temsil edildiği son maç olan Klasik Yay Erkekler Altın Madalya mücadelesinde 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları Şampiyonu, 2023 Dünya Şampiyonu ve yeni ünvanıyla 2024 Avrupa Şampiyonu sporcumuz Mete GAZOZ, Slovenyalı rakibi Den Habjan Malavasic karşısında 6 – 0 ile altın madalyayı göğüslemiştir!

Sporcumuzu ve Teknik Ekibimizi bizlere yaşattıkları haklı gururdan dolayı tebrik ediyor, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları yolunda tüm takımımıza başarılar diliyoruz!

Sıradaki Haber
Okçulukta bronz madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz